Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slätte Ekodag 2018

Kunskap - Kontakt - Gemyt för proffs


Norra Europas största dag för ekologisk odling genomförs 2018 den 19 juni på Slätte gård i Töreboda. Det är begränsat antal platser så anmäl dig redan nu! Temat för året är "Slätte goes under ground". Bland annat kommer några av Europas främsta jordexperter att vara på plats.

Till anmälan här>>
Ladda ner inbjudan och program här>>   

(Uppdaterad 180508)

Dagen är en utbildnings- och kontaktdag för proffs- och produktionslantbrukare i både ekologisk och konventionell produktion men med utgångspunkt i det ekologiska lantbruket. Alla grödor som visas under dagen är KRAV-certifierade.

Från 2016 samarbetar Ekoweb med Slätte Ekodag, Therese och Emil Olsson. Olle Ryegård, Ekoweb, är projektledare för Slätte Ekodag och de provodlingar som anläggs i anslutning till Slätte gård och som visas under dagen. En rad oberoende svenska och internationella experter föreläser underdagen i fält och i tält.

Målet med Slätte Ekodag är att skapa en samlingsplats för svenskt och internationellt jordbruk där morgondagens mark- och växtodlingsfrågor sätts i ljuset och där lantbrukare kan studera innovativa demoodlingar som ingår i ett verkligt jordbrukssystem.

2018 kommer dagen att ha ett begränsat antal deltagare till 700 stycken.
Kostnad 1600kr+moms, inklusive god och vällagad mat och dryck (givetvis ekologisk, lokal och svensk!).

Dagen avslutas med festlig middag på Norrqvarn för den som önskar (max 200 deltagare)