Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Samlad marknadsföringskampanj för ekologiskt i september


Organic Sweden har fått ett uppdrag av Jordbruksverket att samordna en kampanj för ekologiska livsmedel. Nu börjar riktlinjerna för kampanjen att utkristalliseras.

- Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna och Sveriges Konsumenter har nu gjort ett stort antal intervjuer med ekologiska lantbruk, livsmedelsföretag, DVH och servicehandel. Alla är väldigt positiva till en gemensam informationskampanj om ekologisk mat och vill gärna vara delaktiga i den. Vi har bestämt att kampanjen ska gå i september månad och bli lite som Fairtrade-veckorna fast för ekologisk mat och dryck, säger Charlotte Baldh André, vd Organic Sweden.

För en kampanj av det här måttet är tiden knapp. Arbetet går nu in i en intensiv fas.

- Nu ska vi precis börja ta fram kampanjmaterial som vi kommer att kunna skicka ut i sommar till alla som vill medverka i kampanjen. Det kommer att bli allt från minifilmer, poster till sociala medier, redaktionellt material, butiksmaterial osv, säger Charlotte.

Man får gärna kontakta Charlotte André på Organic Sweden eller Sofia Sollén Norrlin på Ekologiska Lantbrukarna om man vill vara med eller veta mer!

2019-01-29