Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska Lantbrukarna söker ny VD


Niels Andresen slutar efter två framgångsrika år som VD hos Ekologiska Lantbrukarna. "Han tog över efter en tid av sjunkande medlemsantal och med stora förändringar i både styrelse och på kansliet. Den förening han nu lämnar är en helt annan. Medlemsantalet har ökat två år i rad, ekonomin är stabil..." skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Niels väljer att sluta eftersom det är svårt att förena arbetet med privatlivet:

– Det har varit två intensiva år. Vi har fått till mycket förändring på kort tid och arbetet nära förtroendevalda och ideellt engagerade ekobönder har gett mig massor. Att jag väljer att sluta nu handlar om privata skäl. Jag har själv gård i Skåne och det funkar inte längre hemma med alla resor runt om i landet, säger Niels Andresen.

Ekologiska Lantbrukarna kommer omgående att lysa ut tjänsten som verksamhetsledare för föreningen.

– Vi är en mycket starkare och stabilare organisation nu än för två år sedan, och har många angelägna frågor på bordet. Vårt arbete gör skillnad hela vägen från gården till EU och i en liten förening är det kort från diskussion till beslut och handling. Det finns därför stora möjligheter för en driven verksamhetsledare att göra skillnad. Det har vi märkt under Niels Andresens år, och vi är mycket tacksamma för hans tid och engagemang, säger Anders Lunneryd.2019-04-12