Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tre ekologiska varumärken på Top-10 i hållbarhet


Sustianable Brand Index utser varje år en rankinglista för hållbarhet. Nu har de mest hållbara varumärkena i Sverige utsetts. På 10 i Topp återfinns tre renodlade ekologiska varumärken: Änglamark på en 2:a plats, Kung Markatta på en 7:e och Saltå Kvarn på e 10:e plats.

Även Arla och Lantmännen hamnar högt på listan, 9 respektive tredje plats, som för övrigt toppas av IKEA.

Rankingen åtföljs av en rapport. Där kan man bland annat läsa att 74 procent av svenskarna anser att hållbarhetsaspekten påverkar deras val vid inköp. 37 procent kan tänka sig att betala 10 procent extra för en produkt som är ett hållbart alternativ. Hälften av svenskarna anser att lösningen på hållbarhetsfrågorna ligger i att skära ner på konsumtionen och att ansvaret ligger på individnivå.

Ladda ner rapporten här>>


2019-04-17