Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekolantbrukare trotsade aktivister: Skulle hellre dö än att ställa in!


Det har varit en hel del skriverier om kosläpp som ställts in av rädsla efter hot från djurrättsaktivister. Även den ekologiska mjölkproducenten Per Brunberg på Björketorps gård  fick hot om demonstrationer av djurrättsaktivister mot sitt kosläpp. Men han tvekade aldrig på att genomföra.

– Jag hade hellre dött än vikt ner mig för detta. Korna måste ju ut nu och det är en jättegrej för många. Om du hade sett alla glada ögon hos de som kommer och hälsar på denna dag så skulle du förstå att det inte är ett alternativ att ställa in, säger Per Brunberg till Land Lantbruk.

1500 välvilligt inställda besökare dök upp på Pers kosläpp - och en aktivist. Denne motades bort av de övriga besökarna och gav sig så småningom av utan att ha lyckats åstadkomma något avgörande genombrott för sin sak.

2019-04-24