Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekomarknaden i USA växer med 6 procentDen senaste statistiken för världens största marknad för ekologiska livsmedel har nyligen släppts av OTA (Organic Trade Association). Siffrorna visar återigen på en stark tillväxt i USA. De amerikanska konsumenterna ökade sina inköp av ekologiska livsmedel med ca 6 procent under 2018. Totalt säljs nu ekologiska livsmedel för 47,9 miljarder USD.

Den ekologiska försäljningen består till stor del, närmre en tredjedel, av frukt och grönsaker. Ungefär 6 procent av den totala livsmedelsförsäljningen i USA utgörs nu av ekologiska produkter.

De drivande konsumenterna i den ökande ekoförsäljningen är de sk ”Millenials”,  konsumenter födda 1980- och 1990-talet, som i hög grad efterfrågar ekologiskt på grund av en hög medvetenhet. En annan orsak till ökningen tros också vara att konsumenterna får en allt högre medvetenhet om vad den ekologiska certifieringen står för och då framför allt ”Free From”, dvs att produkterna är fria från kemiska tillsatser och GMO, till exempel.

2019-07-11