Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Världsomfattande butikskedja ökar massivt på ekologisktDen franska detaljhandelskedjan Carrefour kommer nästan att fördubbla sitt utbud av ekologiskt i Brasilien. Efterfrågan på ekologiska livsmedel har ökat drastiskt i Brasilien och därför kommer Carrefour att öka utbudet av varor med 85 procent under innevarande år. Carrefour räknar med att kedjans omsättnig för ekologiska livsmedel kommer att ligga på ca 1 miljard SEK under 2019, vilket nästan är en fördubbling.

Carrefour kommer att utöka sitt ekologiska sortiment under det egna varumärket samt styrka ekoutbudet ytterligare med lokala produkter.

- Vårt mål är att fördubbla ekoförsäljningen i Brasilien. Det ska vi göra genom att erbjuda ett bra utbud till ett fair pris, sade Stéphane Engelhard, vice vd för Carrefour Brazil, nyligen.

Carrefour har ca 12 300 butiker runt om i världen. Brasilien är kedjans största marknad utanför Frankrike. En del av kedjans strategi för att öka den ekologiska försäljningen är att sänka prisskillnaden mellan ekologiskt och konventionellt, från ca 25 procent till 15 procent.2019-07-18