Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tåkerngrönt är sålt – 2023 ekogurka igen!

Nu är det klart. Tåkerngrönt utanför Väderstad i Östergötland får nya ägare och från och med februari 2023 kommer det att producera ekologisk gurka igen i växthusen utanför Väderstad.

Göran Ektander slutade att producera ekologisk gurka i december 2021. Innan dess letade Göran med familj efter någon som vill ta över verksamheten, men utan resultat. Det innebar att produktionen las ned och ingen produktion görs under 2022. Men efter nya funderingar startas nu produktionen upp igen med nya ägare 2023.
- Vi är jätteglada av att våran son Arvid och hans sambo Cornelia vill ta över och driva verksamheten vidare. Det betyder mycket för oss, säger Göran Ektander,tidigare ägare av Tåkerngrönt.

Arvid och Cornelia är ekonomagronomer och har under de sista tre åren varit med och drivit Cornelias familjs gård i Köpingebro utanför Ystad i Skåne.
- Det har varit lärorika år i Skåne med odling av lök, potatis, betor och spannmål. Hårt arbete men roligt. Nu kände vi att det var dags att satsa på något nytt och jag har varit med i växthusen sedan jag var fyra år och trivts. Nu kände jag att det var dags och när Cornelia och jag pratade igenom detta så bestämde vi oss för att satsa här på min hemgård. Inget lätt beslut och något som vi fick fundera länge på, säger Arvid Ektander.

Affären med Tåkerngrönt är klart och efter detta räknar man med att köpa hela fastigheten med dess andra verksamheter under 2023.
- Ja, jag hoppas att vi kan fortsätta utveckla och förbättra produktionen i växthusen. Så inom något år hoppas jag vi kan omsätta mellan 15-20 miljoner kronor och då kunna ta nästa utvecklingssteg på gården. Nu är det bara en intensiv och rolig säsong kvar i Skåne, sedan går flyttlasset i december upp till Väderstad, avslutar Arvid Ektander.

2022-05-26