Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

North Trade tror på ökad KRAV-kött försäljning

Intresset för att köpa ädla nötköttdetaljer med jämn kvalitet till ett rimligt pris är stort hos detaljhandeln och storhushåll. Därför har det privata köttimportföretaget North Trade satsat på denna marknad. North Trade samarbetar nu med en KRAV-certifierad producent i Uruguay som i sitt upptagningsområde har hundratalet KRAV-certifierade gårdar. Från Uruguay räknar North Trade med att köpa bakdelsköttet från cirka 10 000 djur per år. – Vi kommer att importera 40 ton KRAV-märkt nötkött från Uruguay per månad. Vår försäljning riktar sig främst till detaljhandel och storhushåll. De detaljerna som vi tillhandahåller är oxfilé, fransyska, biff, rostbiff, entrecote och innanlår. Intresset är stort och med denna importsatsning hoppas vi kunna lyfta hela försäljningen av KRAV-nötkött i Sverige, säger Johan Hållbus VD North Trade. North Trade omsatte 2001 400 miljoner kronor och huvudkontoret ligger i Stockholm. North Trade har 25 anställda och är privatägt.

2002-11-07