Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snabb expansion hos Årstiderna: Söker fler odlare

Årstiderna är ett danskt företag som säljer ekologiska frukter och grönsaker via prenumerationssystem med leverans direkt till kundens dörr. Sedan 2003 är Årstiderna även etablerade i Sverige och säljer nu 2700 lådor i veckan och man har 4000 aktiva kunder i systemet. Just nu går det att få Årstidernas lådor i södra Sverige från Ängelholm till Trelleborg, i Uppsala, samt i Stockholms- och Göteborgsområdet. Under 2006 omsatte Årstidernas svenska verksamhet 20 miljoner kronor. -Vi är ett danskt jordbruksföretag och de flesta av våra varor kommer från våra egna odlare i Danmark. Vi har börjat samarbeta med svenska odlare och nu har vi ett tiotal knutna till oss. Vi skulle vilja att de blir fler, eftersom vi räknar med en stark expansion i Sverige. Vi tror att vi kommer att sälja lådor för 100 miljoner kronor om fem år. Det är brist på produkter på den svenska marknaden och det känner vi av, säger René George Jensen som är Årstidernas huvudman i Sverige. I Danmark ökade Årstiderna sin omsättning med 30 procent under 2006. Där har Årstiderna över 44 000 kunder och verksamheten har pågått i 10 år. Under 2006 omsatte företaget drygt 250 miljoner svenska kronor, en ökning med 25 miljoner.

2007-11-07