Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla drar in ekoprodukter efter mjölkbrist

Från och med vecka 33 kommer Arla att tillfälligt sluta att tillverka den ekologiska konsumentförpackade standardmjölken. Produktionsstoppet beräknas vara till vecka 51. Anledningen är brist på ekologisk mjölkråvara. Betesgången gör att produktionen minskar och eftersom Arla redan innan haft underskott på ekologisk mjölkråvara så återstår nu enbart att plocka bort produkter ur det ekologiska sortimentet, ett öde som drabbade standardmjölken redan förra året.

Under det senaste året har Arla ökat sin ekoproduktion med ca 10 procent, men efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter är stark och ökningen förslår inte. Förutom den konsumentpackade standardmjölken drabbas även produktionen av ekologisk mellanmjölk till storköken, som läggs i malpåse under samma period.

2008-08-11