Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Var tredje svensk villig betala mer för ekologiska köttprodukter

En undersökning, genomförd på uppdrag av Scan, visar att betalningsviljan för ekologiska köttprodukter bland konsumenterna är god. Under perioden juni-december 2008 har 1867 personer intervjuats. Av de tillfrågade säger sig 36 procent vara beredd att betala extra för en ekologisk produkt och 61 procent tycker att det ”naturliga” är en viktig kvalitetsaspekt när de köper mat.

Under 2009 räknar Scan med att öka slakten av ekologiska grisar med 40 procent, då fler producenter ställt om till EU-ekologisk produktion:

- Ökad tillgång av ekologisk köttråvara, samt konsumenternas efterfrågan har gjort det möjligt för oss att utöka det ekologiska charksortimentet. Vårt ekologiska sortiment kombinerar det naturliga med de svenska mervärdena. Vår senaste satsning är att ge konsumenten ett ekologiskt val även i vardagsnära produkter inom chark- och smörgåskategorin, säger Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör Scan AB.

2009-05-11