Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nominerade till Ekogalan 2013


Den 31 januari 2013 är det dags att utse Årets Ekorådgivare, Årets Ekoproducent, Årets Ekoföretag och Årets Mylla till Hylla på Ekogalan, Grand Hôtel i Stockholm. Tre nomineringar utses till varje pris av en jury bestående av företrädare för instiftaren av priset samt Ekoweb.  Vinnaren kommer att koras på plats den 31 januari.

Årets Rådgivare (Lantmännen)
"Till en person som på ett initiativrikt sätt genom sin rådgivande roll bidragit till att öka lönsamheten och effektiviteten inom svenskt ekologiskt jordbruk" De nominerade är: Margareta Dahlberg, Jan Lagerroth och Åsa Odelros!
Läs mer om de nominerade>>

Årets Ekoföretag (SMA Mineral)
"Till ett företag som genom innovation utvecklat den ekologiska produktionen eller marknaden".
De nominerade är: Lantmännen BioAgri, Just Common Sense (Comb Cut) och Dataväxt!
Läs mer om de nominerade>>

Årets Ekoproducent (LRF)
"Till en bra förebild och inspirationsspridare till andra lantbrukare – även utanför den ekologiska produktionen – och ett gott exempel på modernt och lönsamt företagande." De nominerade är Eva och Torgny Widholm på Trägsta Gård i Jämtland, Inga-Lill och Mikael Gilbertsson på Stjernsunds Gård i Örebro och Emil Olsson, Slätte Gård
Läs mer om de nominerade>>

Garants Ekostjärna (Axfood)
”Till ett företag/person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan. Från idé till butik” så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.” De är nominerade: Sju Gårdar, Ängavallen och Gröna Gårdar Läs mer om de nominerade>>

Årets Mylla till Hylla (Ekoweb)
”Till en eller flera personer/företag som genom konstruktivt samarbete ökat tillgängligheten av ekologiska produkter på marknaden, eller på annat sätt främjat ekologisk produktion och handel.”
Läs mer om de nominerade här>>


2012-10-10