Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Spannfod Agro: Betalar 7:20 för oljeväxterna


Spannfod Agro med foderfabrik i Vänersborg erfar en väldigt skiftande skördekvalitet i det västra området. Det är låga proteinhalter både i vall och spannmål. Samtidigt har man en svagt positiv volymutveckling på den ekologiska foderförsäljningen.
- Det är tråkigt läge för kobönderna, även om det är lite bättre för de ekologiska än för de konventionella. Det gör att man försöker klara sig i större utsträckning med egenproducerat foder. Samtidigt har vi en riktigt bra försäljning på koncentraten till höns- och grisproducenterna, säger Håkan Persson som är ansvarig för det ekologiska fodret hos Spannfod Agro.
Håkan räknar med en ökande efterfrågan fram på vårkanten 2013, eftersom det egenproducerade fodret kanske inte räcker för många och just nu jobbar man med att se till att man har tillräckligt med råvara
- Det är riktigt ont om ekologiska oljeväxter. Vi betalar 7,25 hämtat hos bonden. Det är även ont om vete och höstgrödor i västra området, säger Håkan.

2012-11-05