Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny glögg till julstöket


Till årets julhandel lanseras nya ekologiska glöggar i Systembolagets ordinarie sortiment. Den 1 november lanserades två nyheter från Ripa, tillverkade av ekologiska druvor: En 2-liters bag-in-box samt en Glühwein med citrustoner. Fjolårets testvinnare Ripa chili & pepparglögg kommer även att finnas i år.

Vinglöggen blir Systembolagets enda tillgängliga ekoglögg på box.
Vinglöggen på boxen har en ren och fyllig vinsmak som ligger i balans med den klassiska glöggkryddningen av kardemumma, kanel, ingefära och pomerans och passar enligt leverantören utmärkt till dadlar, russin, skållade mandlar och mjuk pepparkaka.

Glühweinet är kryddad med klassiska glöggkryddor och har tydliga toner av citrus och avnjuts med fördel till klassiska glöggtillbehör men fungerar även till salta mandlar och lagrade schweiziska ostar som till exempel gruyère. Ripa marknadsförs av Galatea Spirits. Priset för boxen är 139 kr och för Glühweinet 49 kr för 75 cl.

Dessutom lanseras en av fjolårets stora succé er Wilkens Fat på en mindre flaska, 37,5 cl. Glöggblandningen marknadsförs av vinhandlarfirman Tegnér & Son och är uppkallad efter Tegnérs kompanjon Wilcken som var med och grundade företaget för 130 år sedan. Wilckens Fat är, enligt leverantören en smakrik och kryddig glögg, gjord på högkvalitativt vin från ekologiskt odla de druvor. Den är elegant kryddad på ett klassiskt maner med inslag av kanel, kardemumma och pomerans. Smaken har toner av svarta moreller och julkryddor. Wilckens Fat finns att tillgå i System bolaget ordinarie sortiment. Den kom mer både i en flaska på 75 cl för 79 kronor i 37,5 cl för 49 kronor.

2012-12-03