Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

CombCut prisad på Landsbygdsgalan


Företaget Just Common Sense och Jonas Carlsson har skördat ännu en utmärkelse för sin ogräsdödare Comb Cut. Företaget prisades nyligen på Landsbygdsgalan med en Ullbagga för Årets Landsbygdsinnovation. En kort och förenklad beskrivning av Comb Cut är att maskinen ”kammar” grödan och skär av ogräsen.

Juryns motivering löd:
”Maskinen är vetenskapligt testad av oberoende forskare och resultaten visar på mycket god effekt på åkertistel som annars hotar slå ut stora delar av spannmål vid odling. Den har även blivit utsedd till en av 100 innovationer som inom 10 år tillsammans kan generera 100 miljoner jobb. Maskinen CombCut kan vi verkligen kalla en innovation!”

Ekoweb gratulerar Jonas och teamet bakom Just Common Sense!

2012-11-28