Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt stabil eko-försäljning i England: + 5,3 procent 2018

Den ekologiska livsmedelsmarknaden fortsätter att växa i Storbritannien, visar en rapport från Soil Association. Marknaden har växt i åtta år i rad och 2018 växte den med 5,3 procent. 2020 beräknar man att den har växt till 2,5 miljarder pund.

Eko-tillväxten sker i mat men framförallt i alkoholhaltiga drycker. Även segmentet med ekologiska skönhetsprodukter och ekologiska textilier växer kraftigt. Man kan se kraftiga förändringar i konsumtionsmönster, framförallt i gruppen Millenials, där många nu lägger om sin kost till vegetarisk. Cirka 1,5 procent av de livsmedel som säljs i Storbritannien är ekologiska och Storbritannien är den sjunde största ekomarknaden i världen.

2020-01-02